Bevallen? Feestje!

Tegen het eind van mijn zwangerschap hoorde ik vaak: ‘Sterkte voor de grote dag’. Dat vond ik zó raar. ‘Succes en veel plezier’ leek me meer op zijn plaats…

Lees het artikel deze maand in Jij en je Kinderen!

In het tijdschrift Jij en je Kinderen van deze maand staat een artikel van mij dat heet ‘Bevallen? Feestje!’. Hierin vertellen 3 vrouwen (waaronder ik zelf) waarom ze erg positief terugkijken op hun bevalling. De eerste twee interviews zijn van mijn hand, de derde heeft de redactie er op het laatste moment bij gezocht. Mijn derde verhaal vond de hoofdredacteur namelijk toch niet helemaal passen binnen de formule van het tijdschrift. Heel jammer, want ik vond het derde verhaal juíst heel positief, informatief en bovendien inspirerend voor iedere zwangere om niet in angst te gaan hangen maar om in de eigen vrouwelijke kracht te blijven. Nieuwsgierig? Hier kun je het lezen.

Ik wil zwangere vrouwen inspireren en aanmoedigen zich bewust voor te bereiden op de geboorte van hun kind en niet bang te zijn voor hun bevalling. Ik wil dat mensen tegen een hoogzwangere zeggen: ‘veel plezier en geniet ervan!’ in plaats van ‘sterkte’. Ik wil dat meer mensen bij hun bevalling terug denken aan gezelligheid, gezonde spanning, warm water en fladderende vogels.

Daarom verzamel ik positieve bevallingsverhalen. Gekke, bijzondere, mooie, liefdevolle, spirituele, positieve, krachtige verhalen. Ken jij er een? Mail me dan.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.