Glimlachvangen (roze wolk)

Lieve Liene,

Je bent nu bijna zes weken oud. Ik geniet erg van jou en jouw bijzondere aanwezigheid. Want met jouw komst, is er ook iets in mij veranderd. Natuurlijk is er het moedergevoel: mijn liefde voor jou is groter dan ik ooit beschrijven kan. Ik voel het van mijn kruin tot aan mijn tenen, in elke vezel van mijn lichaam.

Wat je hebt meegebracht uit de wereld waar je vandaan komt, is iets dat ik al jaren probeer te gebruiken: de kracht van het nu. Door meditatie, een flinke wandeling op zijn tijd en met je vader aan mijn zij lukte me dat al aardig. De laatste weken voel ik pas echt hoe handig die kracht is. In dit leven met jou is niks te voorspellen en geen dag nog hetzelfde.

Ik leer je steeds beter kennen. Ik kijk graag naar je. Als je geluidjes maakt in je slaap. Als je bijna wakker wordt en gaat liggen smakken met je mondje. Als je lacht en als je tevreden rondkijkt met je prachtige blauwe kijkers. Als je gaapt, als je huilt.

Door naar je te kijken, leer ik je lezen. Ik leer wat je huiltjes betekenen en wat je van me wil, of juist niet. Je mag huilen in mijn armen en slapen op mijn buik. Ik stem af, ontspan, adem door en heb aandacht. Zo wordt jouw broek verschonen gewoon gezellig samen bezig zijn en jou voeden een meditatief moment.

Natuurlijk ben ik ook onzeker en sla ik de plank wel eens mis. En ook ben ik ’s avonds best wel moe. Maar jouw komst veranderde iets in mij. Iets waar ik veel plezier aan beleef. Mijn hart lijkt groter en open, er past meer in. Meer dankbaarheid, meer aandacht. Meer vrolijkheid, meer liefde. Voor jou, voor je vader en je zus, voor de onbekende caissière en de mensen die we groeten in het park.

Deze week glimlachte je voor het eerst naar mij. Ik vang je lachjes, neem ze in me op en geef ze door. Aan iedereen die ze hebben wil. Wie weet wat dat nog teweeg gaat brengen. Meer open harten misschien?

Dankjewel lieve Liene, wat fijn dat je er bent.

2 Replies to “Glimlachvangen (roze wolk)”

  1. Robin Langens zegt:

    & wat heeft zij een geluk met zo’n topmoeder ( en vader! ) ( en zus! ) …. ( en oppas! 🙂 )

  2. en oppas, zeker! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.