Kinderwens module

(Deze blog is geschreven voor en verscheen eerder op de website Nieuwetijdskind.comchild in cloud)

Net als veel andere vrouwen, heb ook ik nog een kinderwens. Maar ja. Kinderen komen niet zomaar. Je moet er praktisch iets voor doen, dat weten we allemaal. Maar ook in de energie is er het een en ander nodig.

Bij mijn dochter Liene wist ik het pas nadat ik ein-de-lijk het streepje op de zwangerschapstest paars had zien kleuren. Al máánden was ik continu bezig met zwanger worden. Dat kwam ook omdat ik ruim vóórdat ik zwanger was, in mijn meditaties een meisje had ontmoet. Het contact verliep soms wat stuntelig. Het was namelijk mijn eerste contact met ‘dat wat je niet kunt zien met je ogen’ en ik durfde nog niet volledig te vertrouwen op dat wat ik zag, voelde en hoorde. Soms liet dit meisje zich zien als een volwassen vrouw van mijn eigen leeftijd. Ik voelde een diepe verbondenheid, voelde dat wij er samen al heel wat avonturen op hadden zitten, en wist dat er weer een nieuw avontuur zat aan te komen.

Maar ja, wannéér, dat was de grote vraag. Iedere maand baalde ik dat ik nog niet zwanger was. Per maand liep de teleurstelling op, naar onzekerheid, ongeloof, verdriet, ja diep verdriet en pijn. En juist op het moment dat ik dacht: laat maar zitten dan, ik stort me maar op mijn werk, toen kwam ze. Blijkbaar mocht ik haar eerst loslaten voordat ik haar kon ontvangen.

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik ook dat er nóg iemand was… tijdens een van mijn meditaties zag ik soms namelijk niet alleen de ziel van Liene, maar ook die van een jongetje. En dit jongetje is altijd gebleven. Na de geboorte van Liene had ik natuurlijk geen tijd voor hem. Dat was ook niet erg, dat was ook niet de bedoeling. Maar na een tijdje merkte ik ineens dat ik overal op straat blonde jongetjes zag lopen. Nog steeds was er geen behoefte om echt contact te maken via de energie, maar ik dacht gewoon met regelmaat aan hem, en dat was oké voor dat moment.

Tot ik vorig jaar in de zomervakantie tijdens het wandelen ineens overal een vrolijk, grappig jongetje zijn hoofd boven het mais zag uitsteken. Ik herkende hem meteen… en ik was blij. Ik lachte hardop om hem en zijn manier van contact maken. Hij huppelde naast me als een vrolijke kleuter. Ik hoopte vurig dat hij héél snel aan zijn reis naar de aarde zou beginnen en dacht dat dat ook zeker heel snel zou gebeuren. Nu, ruim driekwart jaar later, is dat nog steeds niet het geval. De laatste maanden vind ik dat steeds erger worden. Teleurstelling wordt ongeloof, onzekerheid, verdriet, pijn…

Want ook dat zullen veel vrouwen die zwanger willen worden herkennen. Het doet pijn, zo’n pijn. Niet alleen lichamelijk, wanneer je voelt dat dat piepkleine vruchtje dat in jou leeft tóch bruut eruit geschraapt lijkt te worden. Maar ook geestelijk, als een diep gat dat geslagen wordt in je eigen ziel.

Want daar zit ik dan, met al mijn twijfels, angsten en pijnen. Waarom komt hij niet? Komt hij überhaupt nog wel? Zie ik iets over het hoofd? Heb ik het me allemaal ingebeeld? Ik pieker me suf en nog suffer, tot het weer wat zakt en ik op de een of andere manier tóch weer vertrouwen krijg. Dat vertrouwen zit in kleine dingen. In een kaart die ik trek. Of in een naam die ik hoor. In een gerust gevoel als ik mediteer.

Een tijdje terug liep ik alleen in het park. Ik móest even naar buiten, want het was wéér zo’n dag. Met mijn neus in mijn sjaal gedrukt en mijn handen in mijn zakken, een weeïg gevoel in mijn buik en daarna weer de stekende pijn die er bij hoort. En toen gebeurde het. Ik liep een jong gezin tegemoet, een vader en een moeder met een wandelwagen met een baby. En een blonde peuter, vrolijk rennend op zijn loopfiets ernaast.

Ik kneep mijn ogen dicht, om mijn tranen weg te drukken, maar toen ik ze opende, zag ik hoe het jongetje naar me keek. Zijn blauwe ogen drongen door tot diep in mijn kern. Via dit jongetje, dat ik helemaal niet kende, voelde ik: het komt goed. Hij is er nog. Het komt goed.

Ik ontspande me, rechtte mijn rug, ademde diep in en liet mijn handen losjes naast mijn lijf hangen. De kou verdween, want het leek alsof er een warm handje in de mijne gleed. Ik ademde diep in en was dankbaar. Dankbaar voor het teken, dat voelde als een uitnodiging tot het maken van contact.

Wat hij nodig heeft om hierheen te komen? Ik kon het niet bedenken. Ik kon het alleen maar gaan voelen, en het aan hem zelf gaan vragen. En dat zou ik gaan doen.

Een paar dagen daarna, mailde Diana van Beaumont mij met de vraag of ik volgend jaar binnen de opleiding Luisterkind, de module Kinderwens wil gaan geven. Zodat via de Luisterkindmethode ook stellen die zwanger willen worden, handvatten en antwoorden kunnen krijgen op hun eigen situatie. Sinds die dag zie ik in mijn meditaties niet alleen een jongetje, maar een heleboel jongetjes en meisjes. Die allemaal staan te popelen om naar de aarde te komen, en die allemaal graag gehoord willen worden…

Marieke van Riel is schrijver en Luisterkindwerker. www.windkrachtmee.nl

Geef een reactie