Lene krijgt vorm

‘Oma?’ vraagt Lene met een zachte stem.
‘Hoe zou doodgaan voelen?’

Oma glimlacht. Ze haalt haar schouders op.

‘Ik denk dat het voelt als thuiskomen na een lange vakantie. Je vindt het jammer om te gaan, maar bent ook weer blij om thuis te zijn. Zo ongeveer.’

Al twee jaar woont ze in mijn hoofd: het meisje Lene. Vanaf het moment dat de eerste zin over haar leven mijn toen nog witte scherm op rolde, kreeg dit bijzondere meisje een belangrijke plaats in mijn laptop. Het schrijfproces lag een tijdje stil omdat ik eerst een ander meisje geboren mocht laten worden :-), maar sinds december kan ik weer met volledige aandacht aan het manuscript werken. Inmiddels telt het verhaal zo’n veertienduizend woorden, en ben ik nu al trots op het resultaat!

Ik schaaf, schrap en schrijf nog wat verder (Renate Dorrestein vertelde ooit dat ze Zonder Genade 22 keer van voor tot achter heeft herschreven…). Ondertussen werkt Irma van Osch aan illustraties. Vandaag kreeg ik de allereerste schetsen in mijn mailbox en wauw… wat zijn ze al mooi!

Lene op het dak van de wolken:
Een boek over het verlies van dierbaren en hoe deze verder kunnen leven in onze herinneringen. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Bij dit boek hoort ook een lespakket.
Thema’s: dood, emoties, herinneringen, rouwverwerking.

6 Replies to “Lene krijgt vorm”

 1. Margreeth zegt:

  Wauw, super! Klinkt goed! Wat hebben we zo’n boek en pakket nodig, bijvoorbeeld bij ons op school. Ga ervoor!

 2. Annie Goossens zegt:

  Wat super gaaf zeg een boek over die thema’s, zeker voor kinderen in die leeftijdsgroep geweldig heel veel succes gewenst met het verdere tot stand kommen van het boek, ben er heel benieuwd naar.
  Lieve groet van Annie Goossens (tante van Youssi)

 3. Mooi – zowel in tekst als beeld!

 4. Dat ga ik doen Margreeth! Bedankt voor je reactie!

 5. Hoi Annie, dankjewel voor je berichtje! Leuk dat je me volgt… en als het zover is, dan hoor je het natuurlijk.

 6. Dankjewel Vivianne. Met ons idee gaan we er ook zeker komen, dat voel ik 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.