Over bevruchting en bezieling

over-bezieling-en-bevruchting(Dit artikel schreef ik eerder voor het online magazine Nieuwetijdskind.com)

De afgelopen maanden heb ik afstemmingen gemaakt op zo’n twintig proefpersonen met een kinderwens. Dit alles omdat ik binnen de opleiding tot Luisterkindwerker de module Kinderwens ga geven. Er komt heel veel voorbij… van entiteiten in de aura van een proefpersoon tot vorige levens die op dit moment nog steeds in de weg zitten. Van zielen die geduld en vertrouwen vragen aan hun toekomstige ouders. En van zielen die vragen of de vrouw haar lichaam ‘voor wil gaan bereiden om te mogen ontvangen’.

Niet bij alle proefpersonen voelde ik de aanwezigheid van een ziel. Er waren ook mensen die in de Kinderwensafstemming vertelden dat er andere redenen ten grondslag lagen aan hun kinderwens, en dat hun leven er wellicht helaas toch anders uitziet dan ze op aards niveau gehoopt hadden.

Een tijdje terug alweer, voelde ik dat ik zwanger was. Mijn lichaam vertelde het mij met heel duidelijke signalen. Na een lange week kwam toch de ongesteldheid… en het deed zeerder dan ooit.

Mijn intuïtie vertelde me dat ik naar de bibliotheek mocht gaan. Daar aangekomen, pakte ik een boek van de plank (Conceptie, geboorte en leven van Jaap Hiddinga). Ik bladerde en las een stuk over trillingsfrequentie bij de conceptie. Ik dacht terug aan het moment van onze vrijpartij waarin het gebeurd moest zijn… En daar, zittend op een ongemakkelijk krukje in een stoffige en warme bibliotheek, werd me helder waarom het mis was gegaan.

De ziel die bij ons wil komen, wil dat het ánders gaat. Die wil dat we écht samen zijn, en plezier maken samen. Dat we vertrouwen hebben. Dat de liefde stroomt. Want die liefde zorgt precies voor de trillingsfrequentie die hij nodig heeft om naar de aarde te komen. Om het vruchtje dat er lichamelijk misschien wel is, ook echt te gaan bezielen.

Ook tijdens het maken van de kinderwensafstemmingen voel ik heel sterk dat het bij zwanger worden om veel meer draait dan het eitje-zaadje verhaal. Het gaat niet alleen om het lichamelijke gebeuren, maar ook om het energetische. Energetische blokkades kunnen lichamelijke veroorzaken. Daarnaast gaat het dus niet alleen om bevruchting, maar ook om bezieling. De zielen die in de afstemming naar voren komen, hebben me er meer over uitgelegd.

Veel stellen raken als het niet meteen lukt om zwanger te worden, het contact met elkaar wat kwijt. Dat klinkt gek, maar is eigenlijk heel logisch. Ze zijn zo bezig met het praktische deel van zwanger worden, dat de liefde soms op de achtergrond komt te staan. De zielen vertelden me ook iets dat ik herkende uit het boek: dat iedere ziel die naar de aarde wil komen een bepaalde trilling in energie nodig heeft. Ze vertelden ook dat de behoefte aan de hoogte van de trilling kan verschillen tussen zielen.

In de afstemmingen heb ik al regelmatig meegemaakt dat de ziel aan zijn toekomstige ouders vraagt om terug te gaan naar de basis en alle pogingen op zwanger worden gewoon even los willen laten. Of ze plezier willen maken omdat ze er zin in hebben, niet omdat het nou toevallig vandaag een vruchtbare dag is. Soms vertelden ze letterlijk dat het niet alleen draait om wat er in het ziekenhuis gezegd wordt, maar ook om iets anders. Dat het niet alleen lichamelijk moet kloppen, maar ook energetisch.

Ze benadrukken dat het voor veel zielen die op dit moment naar de aarde willen komen, gaat om verbinding met elkaar, genieten van elkaar en van de kracht van de liefde… Zelfs als een kunstmatig traject nodig is om zwanger te worden. Want ook zonder lichamelijk contact tussen man en vrouw kan die liefde natuurlijk stromen… precies díe liefde die nodig is op dat moment om tot de juiste trilling in de energie te komen om het stoffelijke met het onstoffelijke te kunnen verbinden, voor die ziel, om aan zijn reis naar de aarde te kunnen beginnen.

Marieke van Riel is schrijver en Luisterkindwerker. Zie www.windkrachtmee.nl

(NB: Natuurlijk zijn er veel meer redenen waarom het wel of niet lukt om zwanger te worden. In mijn blogs zeg ik ook niet dat het bij iedereen zo is, of bij iedereen zo werkt… ik beschrijf alleen mijn ervaringen, van wat ik tegenkom binnen mijn werk.)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.