Waar word ik nou ECHT blij van?

Die vraag heb ik me de afgelopen maanden heel vaak gesteld. Er is veel dat ik leuk vind namelijk, heel veel. Mijn lichaam vroeg van me dat ik stil ging staan. Om opnieuw te voelen wat mijn basis is en wie ik ben. Om mijzelf opnieuw neer te zetten. Op mijn manier, MIJN manier! Omdat stevig in mijzelf staand, de enige manier is waarop ik écht gelukkig kan zijn.

Daar gaat het leven tenslotte om. Gelukkig zijn. Blij zijn, het leuk hebben. Doen wat goed is voor JOU. Ik geloof dat dat kan, ook als het regent of stormt of als je tegenwind hebt of mensen om je heen die er anders over denken.

Vanmorgen maakte ik dit lijstje van dingen waar ik blij van word:

Ik word blij van mijn gezin, mijn familie, vrienden dichtbij en ver weg.
Ik word blij van schrijven uit de losse pols, en van het vertellen van dat verhaal.
Ik word blij van springen in golven of met blote voeten op een zandpad.
Ik word blij van ochtendlicht op mijn gezicht.
Ik word blij van de inspiratie die meekomt met de opkomende zon.
En het vertrouwen dat dan in de lucht hangt…

Ik word blij van koffie drinken in een fijn café.
Ik word blij van lekkere gezonde dingen maken en eten.
Ik word blij van muziek maken, van zingen, van mijn stem de vrije ruimte geven.
Ik word blij als ik anderen dat ook hoor doen.
Ik word blij van creëren, schrijven, beelden vangen en doorgeven.
Ik word blij van in mijn schulp en heel erg openstaan.

Ik word blij van praten en filosoferen. Over hoe het leven in elkaar steekt, of hoe ik denk dat het leven in elkaar steekt.
Ik word blij van samen sparren over wat mogelijk is en wat nog meer zou kunnen.
Ik word blij van reisjes maken in mezelf en de rest van het universum.
Ik word blij als anderen met me meereizen.

Ik word blij van vrij zijn, écht vrij zijn.
Van het goud aan mijn voeten en het goud aan de horizon.
Ik word blij van alles wat ik ben, en wie ik ben, en waar ik ben.
De sleutels voor een leven in goud in handen.
En de keuze die ik elke dag ZELF heb ze te gebruiken, of niet.

Waar word jij blij van?

Voel wat het met je doet als je eventjes gaat zitten en nadenkt over deze vraag. Wat gebeurt er dan met je? Wat kun jij ZELF kiezen, waardoor je NU meteen blijdschap ervaart?

Windkracht mee inspireert je te leven met gemak. Met de wind in je rug en de zon op je gezicht. Ook als het soms regent en stormt of als je even twijfelt welke kant je op zult gaan. Windkracht mee laat je voelen… WOEIII! IK LEEF!

Ik weet het soms ook niet. Ik ben soms ook niet blij. Sterker nog, ik vond leven op aarde soms best wel moeilijk. Daarover later vast meer… Toch heb ik inmiddels de sleutels in handen. Sleutels voor een leven in goud. Sleutels om tóch die wind en die zon weer op te merken. En te gaan staan.

Zin om mee te waaien? Te genieten van de zon die naar je lacht? Zin om mee te dromen, filosoferen, reizen naar jezelf of een andere plek in het universum? Zin om te voelen waar jij NU staat op deze aarde? Zin om ZELF de sleutels voor een leven in goud  te gaan gebruiken?

Meld je aan via de link op mijn site. (via het pop up-scherm of via het formuliertje rechts)
Ik stuur je maandelijks tips en inspiratie. De eerste mail volgt eind volgende week. Met een GRATIS inspirerende bonus! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.