Wie ben ik en… wat doe ik hier?

Dit ben ik. Twintig jaar geleden.
 
Ik zat op de kunstacademie in Breda en maakte in mijn studentenkamertje deze foto’s.
 
Waarom? Tja. Ik weet niet eens meer wat de opdracht was. Ik weet wel dat ik deze foto’s nooit aan een docent heb laten zien ter beoordeling. Omdat ik dat niet durfde. Omdat ik er allerlei oordelen over had. Omdat ik 18 was en nog een lange weg te gaan had.
 
Wat ik nu zie als ik ernaar kijk, is iets supermoois. Iets waar ik eigenlijk heel trots op ben. Ik weet nog dat ik erg veel plezier had in het maken van deze foto’s. Ik vond het leuk mezelf te verkleden en met de weinige middelen die ik ter beschikking had, iets te creëren. Ik zie mijzelf, via deze foto’s, de vragen uitbeelden die me al van jongs af aan bezig houden. De vragen waar ik als kind, puber, student mee rond liep… De vragen die ik mezelf nog steeds stel en die me nog steeds bezig houden. De vragen waarover ik kan blijven praten en filosoferen en God, wat houd ik daarvan.
 
Ik heb er zelfs mijn werk van gemaakt om anderen te helpen deze vragen te helpen beantwoorden!
 
Wie ben ik eigenlijk en… wat doe ik hier?
 
Ik weet inmiddels heel goed wie ik ben. En ook wat ik hier op aarde doe.
Ik weet ook dat ik die vragen steeds opnieuw mag blijven stellen. Dat er elke keer weer nieuwe antwoorden kunnen zijn. Dat er dan iets naar links, of iets naar rechts. En dat dat helemaal fijn is, en oké en goed, omdat mensen nou eenmaal groeien en bloeien. Omdat mensen nou eenmaal mensen zijn.
 
De laatste tijd was ik druk met www.kiemnieuwleven.nu. Een spiritueel online magazine over de magie van nieuw leven, kinderwens en zwangerschap. Tegelijkertijd voelde ik Windkracht mee als vanzelf een nieuwe fase in gaan. Ik voel dat ik álles wat ik kan en wie ik ben, samen mag pakken en opnieuw neer mag zetten. Een beetje naar links en een beetje naar rechts.
 
En God, wat houd ik daarvan.
 
Binnenkort dus nieuw en aangepast aanbod op Windkracht mee.
 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.